flyttstädning

Vad kostar städhjälp?

Snabbt svar. Gratis & enkelt! Gör som 27000 före dig, beskriv ditt behov nu

1. Fyll i formuläret via knappen - Priset räknas ut beroende på yta & plats

2. Få en kravlös prisberäkning - Fast pris inklusive garanti på utfört arbete

3. Överväg alternativet - I lugn och ro, välj sen om du vill boka eller inte!

Städoffert hjälper varje månad ca 700-1000 nyfikna privatpersoner och företag som vill veta vad hem- och flyttstädning kostar. Det är självklart 100% kravlöst! 

Citat från tidigare användare

Offertförfrågan: Flyttstädning, Radhus 133 m2 
Mycket snabb respons och mycket bra pris. Stephanie, 30 år, Uppsala


Offertförfrågan: Flyttstädning, Lägenhet 68 m2 
Rent och fint! Punktlig och trevlig personal. Precis det man önskar. Mia, 51 år, Ystad

Offertförfrågan: Flyttstädning, Lägenhet 100 m2 

Vi fick snabbt svar från en, som uppfattade det, en seriös firma som lämnade garantier och även ett helt ok pris. Det fanns billigare erbjudanden - men vi valde Qleano. Lasse 67 år, Skellefteå


Offertförfrågan: Flyttstädning, Lägenhet 60 m2
Mycket bra service på kort varsel. Trevligt bemötande och exemplariskt utfört arbete! Camilla, 39 år, Nacka

Offertförfrågan: Flyttstädning, Lägenhet 59 m2
Mycket bra städfirma.Har absolut inget att klaga på. Ove, 66 år, Eskilstuna

Offertförfrågan: Flyttstädning, Lägenhet, 40 m2
Snabbt, proffsigt, prisvärt. Leif, 66 år, Örebro

frågor om flyttstädning
Fråga: Vad bör jag tänka på inför min flytt och flyttstädning?
Svar: Har du tänkt boka en flyttstädning så gör detta senast 1 till 2 veckor innan du har planerat att den ska vara utförd så att du hinner flytta bohaget, boka besiktning och åtgärda eventuella brister i bostaden. Bokar du en städfirma via Städoffert kan du vara säker på att det är en seriös aktör som betalar sina avgifter och även ser till så att ditt RUT-avdrag görs åt dig som kund. Det finns många aktörer inom städbranschen, men vi har valt ett fåtal seriösa att samarbeta med för att säkerställa kvalitén hos leverantören. Genom att boka flyttstädning via Städoffert vet du också att det kommer utföras med en checklistan framtagen efter Mäklarsamfundets riktlinjer för flyttstädning. Det är även viktigt att ha i åtanke att även om du redan bytt boende och din gamla bostad står tom
en längre tid, se till att flyttstädningen utförs så nära inpå en besiktning som möjligt och helst en vecka till ett par dagar innan de nya bostadsgästerna flyttar in så det fortfarande är rent och fint vid inflyttning.

Fråga: Hur fungerar RUT-avdrag nu efter 1 juni 2019?
Svar: Regeringen har beslutat att rutavdraget för personer mellan 18 och 64 år höjs från 25 000 kronor per år till högst 50 000 kronor per år. De nya reglerna gäller från den 1 juli 2019 och innebär att alla över 18 år har rätt till 50 000 kronor per år i rutavdrag.

För personer som inte fyllt 65 år vid årets början gäller följande:
De kan få rutavdrag med högst 25 000 kronor fram till den 30 juni 2019.
De kan få ytterligare 25 000 kronor i rutavdrag efter den 1 juli 2019, men högst 50 000 kronor för hela 2019.

Som tidigare är rot- och rutavdraget sammanlagt högst 50 000 kr per person och år.

Fråga: Behöver jag göra något innan städfirman kommer hit och utför flyttstädningen?
Svar: För att underlätta för städarna så är det bra om bostaden står tom på möbler, saker & kartonger. Det är även bra om du redan innan har hunnit frosta av kyl och frys då detta oftast är en tillläggstjänst som du kan få betala extra för då det kan vara tidskrävande för städpersonalen. Se även till att kontrollera om det är du eller städbolaget som utför fönstertvätten så inte detta glöms bort och blir en anmärkning i besiktningsprotokollet.

Fråga: Är det jag eller städbolaget som står för städmaterial?
Svar: Det här kan variera väldigt mycket i branschen, men anlitar du ett städbolag på någon av de offerter du mottar från Städoffert så kan du lugnt luta dig tillbaka och veta att det anlitade bolaget står för allt material som kan tänkas användas vid flyttstädningen. 

Fråga: Hur sköts nyckelöverlämningen?
Svar: Om du kan, så är det alltid bra om du eller en granne kan vara på plats för att låsa upp bostaden till personalen. Finns inte denna möjligheten, rådfråga gärna flyttstädarna om de kan tänkas hämta nyckeln och sedan förslagsvis lämna den hos dig eller en granne så ingenting kommer bort.

Fråga: Inkluderas balkong och/eller altan vid flyttstädning?
Svar: Om du har en vanlig balkong eller altan så sopas dessa av så länge vädret tillåter, är det inglasade partier så behövs det antagligen även fönstertvätt så glöm inte att nämna detta för städbolaget så denna viktiga del inte glöms bort eller förbises.

Fråga: Vad räknas normalt inte in i en flyttstädning?
Svar: Vanligtvis så ingår inte rengöring av öppen spis och braskamin, detta då man behöver speciella maskiner för att utföra detta. Det ingår normalt sett inte heller våttorkning av väggar och tak, då detta kan förstöra och skapa fuktskador. Vissa biutrymmen såsom garage, källarutrymmen och vindsförråd ingår normalt sett heller inte. Bästa är att stämma av när du bokar, vilka typer av utrymmen som inte ingår i offerten.

Fråga: Jag har erbjudits både tim- och fastpris från olika städfirmor, vad ska jag välja?
Svar: När du väljer att skicka en förfrågan via Städoffert så får du alltid ett fastpris, detta för att du som kund ska ha den ekonomiska tryggheten. Om du kollat med andra städbolag som erbjuder dig timpris så kan det innebära vissa varningsklockor då majoriteten av de seriösa aktörer alltid beräknar flyttstädning på fastpris baserat på kvadratmeter, bostadstyp och reseavstånd.

Begär offert nu!

Och få ett riktigt bra erbjudande oavsett var i Sverige flyttstädningen ska utföras. Du får ett fastpris-erbjudande inklusive bra garantier. Från en leverantör som är kvalitetssäkrad, har f-skatt och gällande försäkring.

När du flyttar ska du inte behöva tänka på städningen. Det är prisvärt med RUT-avdraget & Städoffert!

Integritetspolicy

Läs mer om vår integritetspolicy och användarvillkor här.